"BOHOLTE REJSER", KØGE...

(vore) OPSKRIFTER

ITALIENSK citroncreme

Italiensk citroncreme:

fra SUPER-rejseleder Anne Marie på AMALFI-Kysten!:

"Man tager":
1 liter sødmælk
110 gram mel, fint malet type 00
250 gram sukker
6 æggeblommer
Saft og skal af en Amalfi-citrol - eller to danske citroner!
½ liter piskefløde

Forbered kagecremen som til en almindelig creme, lad den afkøle, og vend piskefløden pisket til skum i cremen.

God fornøjelse!


Æggesuppe-stracciatella (fra Toscana)

3 hele æg - 4 spsk revet parmisanost (Fint den allerede revet i poserne, bare det er importeret fra Italien. Ingen erstatning egnes til denne opskrift.)
4 spsk. rasp, ½ revet citronskal - salt og peber, muskatnød - 2 lt hønsebouillon.

Alle ingredienser blandes sammen til sidst med æggene. Lad bouillon komme op ti kogningspunkt.

Hæld massen i og rør med en piskeris. Lad den koge og rør godt rundt. Efter mindst 5 min cirka kan serveres varmt. Obs. Forlængede kogetiden har ingen betydning, Den kan godt tåle.

En lille tips. Jeg vil nødig servere denne suppe til mere end 10 personer, fordi ingredienser kan ikke rigtigt ganges op uden/med risiko at det bliver for stærkt. 

Porketta-porchetta (fra Umbrien)

Nakkekam med spæk. Sværen med fedtlaget skæres løs, så det kun hænger fast i den ene ende.

5-7 fed hvidløg, stødt rosmarin og fennikelfrø med lidt salt og sort peber blandes sammen.


Et tyk lag af blanding gnides godt ind i kødet under sværen, som klappes på igen (jeg plejer at bruge engangs handsker for at mindske lugten i hænderne). Sværen ridses og gnides lidt med blandingen. Ombindes med bomuldstråd.


Trækkes helst ca. 1 døgn. Steges ca. 5 kvarter -1 time for lav varme (ca,.160-175 gr.)


Derefter står det tildækket i plastikfolie og trækker mindst 1 time.

Sværen grilles sprød, porketta'en skæres i tynde let rosa skiver og serveres med en fedtfattige brun sovs, ovenstegte kartofler og f.eks. foskellige salater. 

HER er et godt LINK - til en dansk hjemmeside:
http://vivis-chili.dk/opskrifter/porchetta-med-chili-og-andet-fyld.html

INNA's boller...

INNA's boller...

3 dl apollinaris
150 gr. margarine
100 gr. gær
6 spsk.
Sukker
3 æg
reven skal af en citron
ca. 750 gr. mel Prøv dig frem dejen må gerne være lidt lind. Æltes godt.

Margarinen smeltes og apollinaris kommes i. Når det har den rette temp. Opløses gæren deri og æg sukker og citronskal tilsættes. Æltes godt, formes til 20-24 boller, sættes på bagepladen og stilles til hævning ca. 20 min. Pensles med fløde el. æg og drys tesukker på.. Bages 8-10 min. ved 225 gr.

Hvis der skal kanel/sukker bl. i, breder jeg hver lille portion bolledej ud på bordet, drysser 1-2 tsk. kanelsukker på og pakker dejen godt sammen og sætter dem på pladen med sammenføjningen nedad. Hæves og bages som ovenover.

Chips til velkomstmøde - vanedannende...

Du køber en rulle butterdej. Og så på 2/3 af det kommer du revet ost (f.eks. ementaler ...). Så drysser du enten tørret krydder-urte-mix, provence krydderurter eller lignende hen over det). Derefter ruller du det sammen - tæt - stamt til en rulle - og skærer det i skiver som trykkes lidt. Den sidste 1/3 "kan" man smøre med lidt æg, derved får man en "kant", som lukker hele molivitten..... Og det hele bages ved 200 grader til de er gylden-brune.

Det andet er, at du køber en pose (eller flere....) tortilla chips (de der trekante....). Og de skal være med krydderier... (ellers siger Venla, at de ikke smager af noget...) - derefter lægger du chipsene ud på en bageplade (på bagepapir....) og drysser revet os hen over... Derefter "bager" du dem som ovenfor....

Mange gode hilsner

Venla (og Jørgen)

PS - bruger af disse små ting kan give skader i armene ...... (117 "afhentninger..." på fad kan give "muse-skade-lignende" problemer....)!

Nyeste kommentarer

20.10 | 10:27

Hej Venia og Jørgen. Dejlig at høre fra jer. Vi vil ikke til udlandet i år. Me...

12.11 | 09:24

Tusind tak for det fine materiale I sendte om Amalfi-kysten o...

31.10 | 19:24

Dejlige billeder, skønne minder, dejlig rejse, hvad mere kan man øn...

26.02 | 17:12

Det er et flot stykke arbejde i laver for os.Jette ogErik.